Menü

Mire figyeljünk a strandolás alatt?

2017. augusztus 31
megtekintések4109
Mire figyeljünk a strandolás alatt?

Alapszabályok a gondtalan strandoláshoz

Létezik pár alapszabály, amiket mindenképpen érdemes betartani a nyaralás alatt, illetve ha napokon keresztül strandolunk. A Hajdúszoboszlón eltöltött pihenés megkeserítője is lehet, ha nem figyelünk eléggé ( például az UV sugárzásra ), ezért kényelmetlen helyzetbe kerülhetünk. 

hajdúszoboszló szállás a csúszda park közelében

Leégés

Az első, ami az eszünkbe jut a nyaralás alatti strandoláson adódó problémák közül, az a leégés. És nem is hiába. A leégés ugyanis rendkívüli mértékben tudja megkeseríteni a pihenésre szánt időnket. Fontos a megfelelő termékek használata. Mindenképp használjunk fényvédő krémeket, illetve fokozottan figyeljük a napozás utáni hidratációra. Lehetőleg válasszunk könnyű állagú és könnyen beszívódó terméket, amely a bőrünk tónusához illő faktorszámmal van ellátva. Félárnyékban is barnulunk, ezért kerüljük a napsugárzást délelőtt 10 és délután 3 óra között. Az érzékeny bőrűek, illetve a gyerekek fokozottan ügyeljenek a leégésre! Hajdúszoboszlói szállásunk udvarán ebben az időszakban is biztosított a pihenés. 

Óvatosan a sérülésekkel!

Legyünk rendkívül körültekintőek, ha bármiféle sérülésünk van ( sebek, horzsolások ), hiszen a strandon igazán könnyen el tud fertőződni. A fertőzések elkerülése érdekében friss sebbel soha ne menjünk strandra, hiszen hatalmas károkat okozhatunk szervezetünknek. 

Fertőzések

A strand esetenként a fertőzések melegágya lehet. A kórokozók legszívesebben a 30 fok fölötti víz hőmérsékletét kedvelik, ezért ügyelnünk kell rá, hogy lehetőleg soha ne nyeljünk vizet! A vízben élő baktériumok, gombák nagyon gyorsan el is szaporodhatnak, így még könnyebben kaphatunk el betegségeket. Védekezni ez ellen nem igazán tudunk, de megfelelő tisztálkodással, illetve a strandolás utáni önvizsgálattal előnyösebb helyzetet teremthetünk magunknak. 

hajdúszoboszló szállás strandolási lehetőséggel

Strandolás után fürdés!

A hosszabb ideig vízben eltöltött idő után mindenképp fontos a megfelelő tisztálkodás. Ha ezt kihagyjuk, könnyen pórul járhatunk, hiszen a megtelepedett baktériumok lemosásával minimálisra csökkenthető a fertőzések veszélye. 

Hajdúszoboszlói apartmanjaink a strandtól körülbelül 5 perces sétára helyezkednek el, gyalogosan is könnyen megközelíthető. Az alapszabályokat azonban minden strandolás előtt érdemes megfontolni!