Menü

Nyaralás gyerekkel: belföldön vagy külföldön?

2017. augusztus 21
megtekintések4014
Nyaralás gyerekkel: belföldön vagy külföldön?

Amikor gyerekkel indulunk nyaralni, számos dolgot kell mérlegelnünk: hány gyerekkel szeretnénk utazni, mennyi idősek, hogyan kössük le őket, milyen programokat tervezünk, illetve ami a legfontosabb, belföld vagy külföld legyen a tervezett nyaralási úti cél.
A leleményes szülők minden évben megtalálják azokat a nyaralási helyszíneket, amelyek olcsóbb és családbarát vakációt kínálnak. 

Belföldi nyaralás

  • Ami a belföldi nyaralás legfontosabb előnyét képezi: a nyelv. Belföldön nem kell aggódni, hogy milyen nyelven szólaljunk meg, ezáltal a kommunikáció is jelentősen könnyebb.
  • Könnyen időt spórolhatunk, ha belföldi úti célt választunk, hiszen pár óra alatt gyakorlatilag bárhová eljuthatunk, így nem kell sokat utazni és kényelmesebb is.
  • A gyerekek is önállóbban lehetnek, mivel bátrabban odaengedjük egy fagyi árushoz, ha tudjuk, hogy egy nyelvet beszélnek.
  • Nem kell átszámolni, hogy mennyibe is kerülnek a vásárolni kívánt termékek, hiszen az árak forintban vannak kiírva.
  • Ráadásul pénzt sem kell váltani.

Elsősorban a szálláshely kiválasztásánál kell minél körültekintőbbnek lenni, ugyanis ez mérvadó szempont, pláne, ha gyerekkel indulunk útnak.
Hajdúszoboszlói szállásunk így például tökéletes helyszíne lehet a belföldi nyaralásnak, hiszen családbarát apartmanjaink kielégítik a kis- és nagycsaládosok igényeit is. 

 

hajdúszoboszló szállás nyári hónapok

Hajdúszoboszló és környéke a nyári hónapokban is bővelkedik a programokban.

 

Külföldi nyaralás


A külföldi utazás számtalan előnnyel bírhat, hiszen addig sosem hallott nyelvekkel, illetve sosem látott panorámával és kultúrával ismerkedhetünk meg.

Ha nem belföldi nyaralást tervezünk, fontos, hogy felkészüljünk az alábbikra:
  • Hat hónapos kor alatt nem igazán érdemes belevágni a külföldi utazásoknak, hiszen előfordulhat, hogy a baba még a kötelező oltásokat sem kapta meg.
  • Baleset esetén körülményes, illetve anyagilag megterhelő lehet a kórházi ellátása a sérült személynek.
  • Sokkal hosszabb az út, a gyerekek számára pedig ( főleg kisebb korban ) ez különösen megterhelő is lehet.
  • Ha külföldre tervezünk nyaralást akkor menjünk biztosra, hogy legalább az egyik családtag biztosan beszélje legalább az angol nyelvet!
  • Külföldi nyaralás esetén ne felejtsünk el semmiképp sem megkötni az utasbiztosítást!
hajdúszoboszló szállás külföldi nyaralás
A külföldi nyaralás alatt addig sosem ismert kultúrákkal, és tájakkal találkozhatunk.

 

Hajdúszoboszlói szállásunk kifejezetten kis- és nagycsaládosok számára lett kialakítva, hatalmas udvarral, játszótérrel, grillterasszal, illetve egy belső, zárt parkolóval. Apartmanjaink felszereltsége már babák számára is komfortos nyaralást biztosít ( babaetető, babamatrac, babaágynemű, lázmérő, bili ).