Menü

Miért érdemes ősszel nyaralni?

2017. szeptember 21
megtekintések3972
Miért érdemes ősszel nyaralni?

Az emberek többségében még mindig az a tény van rögződve, hogy a nyaralás csupán nyáron lehetséges. Belföld vagy külföld, de június és augusztus vége között gondolkozunk. 

 

Számos előnye lehet azonban az őszi pihenésnek is!

Miért jobb az őszi időszakra időzíteni a kirándulást?


  1. Ősszel nincs kánikula, így sokkal frissebben mehetünk el felfedezni az adott várost, kevésbé fáradunk el, hiszen nem kell a hő riadós időszak közepén sétálnunk az utcákon.

  2. Ha strandra vagy termálfürdőbe megyünk, nem találkozunk hatalmas tömeggel, mindig találunk magunknak és csomagjainknak férőhelyet, így sokkal pihentetőbb lehet az ott eltöltött idő is.

  3. Az egyik legfontosabb előnye az őszi nyaralásnak, hogy ősszel nem kell a munkatársakkal és a főnökséggel megharcolnod a szabadnapokért, hiszen a legtöbb kolléga már rég kivette a szabadságát.

  4. A nyári szezon után sokkal kevesebb turista barangol úti célunk helyszínén, így valószínű, hogy képeink is szebbek, színesebbek lesznek, és nem egy idegenekkel teli tömeg, hanem mi és szeretteink leszünk a főszereplők a fotókon. A csodás környezetről nem is beszélve.

  5. Nyugodtan bérelhetsz kerékpárt, elmehetsz autóval vagy busszal a környező településekre, hiszen a sokkal kellemesebb hőmérséklet kiválóan kedvez az aktív pihenés kedvelőinek.

  6. Ezen kívül pedig az sem elhanyagolhatatlan szempont, hogy a főszezon elteltével – így ősszel, sokkal kedvezőbb árakon tudunk elmenni bármely vendéglátóhelyre pihenésünket eltölteni.

    A nagy kérdés azonban továbbra is fennáll: a nyári már rutinosnak mondható pakolás helyett hogyan kell feltöltened a bőröndödet, hogy minden eshetőségre lefedd magad? 

 

Vagyis: mit is pakoljunk az őszi kirándulás alkalmával a bőröndbe?

hajdúszoboszló apartman az őszi időszakra is
Hajdúszoboszló és környéke számos felfeldeznivalót tartogat az ősz időszakra is (Hajdúböszörmény, Thermálfürdő)


  • Meleg ruhák: ősszel fontos, hogy meleg ruhákat is csomagoljunk. Nem árt betenni a bőröndbe meleg pulóvert és nadrágot, illetve a kirándulás típusától függően egy bakancsot.

  • Eső elleni védelem: Ne induljunk el esernyő vagy esőkabát nélkül, hiszen az ősz kiszámíthatatlan, bármikor eleredhet az eső!

  • Gyógyszerek: allergia elleni gyógyszerek, láz- és fájdalomcsillapító, valamint lázmérő mindig legyen nálunk.

  • Elsősegélydoboz: kisebb sérülések ellátásához mindig jól jön, ha van nálunk. Legyen benne kötszer, fertőtlenítőszer, olló, ragtapasz, fásli.

  • Mini varrókészlet: Nemcsak a nőknek lehet szükségük egy hirtelen elszakadt ruhadarab gyors megjavítására!

  • Iratok: Személyi okmányok, TAJ-kártya és jogosítvány

hajdúszoboszló apartman a hortobágy mellett
Ősszel feltétlen érdemes elmenni a Hortobágyra, ha Hajdúszoboszló környékén járunk!


Hajdúszoboszlói apartmanjaink ősszel is várják az év második felében hozzánk látogatókat, hiszen városunk programjai ugyanolyan változatosságban bővelkednek akárcsak a főszezonban.