Menü

Hajdúszoboszló térsége is csodaszép

2017. szeptember 17
megtekintések3998
Hajdúszoboszló térsége is csodaszép

Az Alföld egyik legnépszerűbb fürdővárosa igazi látnivalónak számít nemcsak országunkban, hanem külföldön is. Rengeteg turista látogat ide évről évre, nem hiába: a kivételes termálvízzel rendelkező Hajdúszoboszló az aktív és a passzív pihenés imádóinak is kedvez. Számos étterem és vendéglátóhely várja a pihenni és a szórakozni vágyókat. De nemcsak városunkban, hanem a környező településeken is színes programok pezsdítik fel az életet.

Hajdúszoboszló környékén számos látnivaló található

Hajdúszoboszlói szállásunkról autóval és busszal is könnyen megközelíthetőek a térség városai, látnivalói.

- Debrecen: 

A pár kilométerre fekvő város Magyarország második legnagyobb városa, ahol minden évszakban számos program és kultúrális helyszín várja a turistákat. Csak, hogy párat említsünk: a Botanikus kert, Állatkert, Vidámpark, Debreceni Egyetem épülete, Református Nagytemplom, Csonkatemplom, Fűvész kert, Piac utca rengeteg látnivalóival áll az érdeklődők rendelkezésére. A Kölcsey Központ, Csokonai Színház, Déri Múzeum, MODEM és a Nagyerdő pedig változatos programokkal várja egész évben a vendégeket.
Debrecenben egyszerűen lehetetlen unatkozni!

hajdúszoboszló aparman a Debreceni egyetem közelében

A Debreceni Egyetem főépületének belső tereit feltétlen látnunk kell ha Hajdúszoszló környékén járunk!

 

- Hortobágy:

A Hortobágy sokak szemében jelenti Magyarország esszenciáját, hiszen a Világörökség részét is képezi. A pusztai romantika kedvelői a Hortobágy térségében is számos látnivalót találhatnak.
A teljesség igénye nélkül: Kilenclyukú híd, Hortobágyi Nemzeti Park, Vadaspark, Pásztormúzeum, Pusztai Állatpark és Hortobágyi Kisvasút. 

hajdúszoboszló és környéke szállás

A hétköznapi rohanást hátrahagyva élvezzük ki a Hortobágy nyújtotta csend nyugalmát!


- Hajdúböszörmény:

A hajdúk fővárosában rengeteg értékes, a környéken máshol nem fellelhető növényfaj található, illetve számos védett vízimadár is.
A város legrégebbi műemléke a Zeleméren található középkori templommaradvány. 

hajdúszoboszló apartman a hajdúsági népi mesterségek házához közel

Megér egy esti sétát: Hajdúsági Népi Mesterségek Háza és Képzési Központ, Hajdúböszörmény


Az év minden szakában

Hajdúszoboszló környéke tele van izgalmas és érdekes látnivalókkal, amelyet nem érdemes kihagyni, ha a környékre látogat valaki. Apartmanunkból pedig könnyedén megközelíthetőek a szomszédos városok és tájegységek, akár autóval, akár busszal. A térség minden évszakban gyönyörű, ráadásul állandó és szezonális izgalmas programok várják az ide látogatókat, amelyből minden korosztály kiveheti a részét. ( Hogy mást ne említsünk, például: a méltán neves Debreceni Virágkarnevál, és a Karácsonyi Vásár).