Menü

Közös nyaralás a barátokkal: Így szervezd meg könnyedén!

2018. március 10
megtekintések4975
Közös nyaralás a barátokkal: Így szervezd meg könnyedén!

Jön a nyár, a baráti társaság pedig már legalább egy éve gondolkozik egy közös nyaralás ötletén, ahol mindenki részt vehet – akár egy osztálytalálkozó is létrejöhetne!

 

Van pár szempont, azonban amire érdemes egy ilyen nyaralás előkészületeiben figyelni:


Mi lesz a büdzsé?

állítsunk fel egy előzetes beszélgetés alapján, hogy mekkora büdzsé áll rendelkezésre személyenként. Ha pedig büdzsé, akkor a társaság elgondolkozhat a belföld / külföld lehetőségen is.

ha megvan az összeg, elkezdhetünk gondolkozni a helyen, hogy hová lenne érdemes ilyen összegből elindulni, itt mindenki véleménye számít! Ha nagyon nagy ellentétek alakulnának ki, egyszerűbb, ha lesarkosítjuk a választási lehetőségeket: ki akar túrázni (hegyvidék) és ki akar csak pihenni ( tó vidék), belföld vagy külföld – itt a szálláshelyeket is érdemes átnézni!  

 

Mi lesz a helyszín?

ha megvan a helyszín, akkor a lehetséges utazási lehetőségeket fontos megbeszélni – autóval, vonattal, repülővel érdemes-e megközelíteni a helyet, kinek van személygépjárműve, ki hogyan tud segíteni a csomagok szállításában (esetleg egy ember viszi a csomagokat autóval) illetve hány fővel kalkulálhatunk a baráti társaságból.

a baráti társaág igényeinek megfelelő szálláshelyek kell kiválasztani, illetve lefoglalalni.

 

hajdúszoboszló szállás nyár

 

Mik lesznek a programok?

programok egyeztetése, kinek mihez lenne kedve, milyen lehetőségeket biztosít a szálláshely, illetve az úti célnál milyen látnivalók találhatóak meg.

dátum, pontos indulás, pontos helyszín – ezek a végső simítások, amiket érdemes egy körlevélben elküldeni a barátok számára, akár többször is. A foglalás napján, aztán pedig két héttel az utazás előtt. Írhatunk egy általános csomaglistát, hogy ki mit hozzon magával, mire figyeljünk oda és ezt is körbeküldhetjük – több szem, többet lát!

 

hajdúszoboszló szállás barátok

Külön extraként említendő, hogy a baráti társaság minden tagja, aki részt vesz a nyaraláson, kössön általános utasbiztosítást. Minden lehetőségre fel kell készülni, így nem ér minket meglepetés a nyaralás alatt. 

 

Ha belföldi nyaralásra adjuk a fejünket, akkor Hajdúszoboszló jó megoldás lehet – rengeteg látnivaló, kikapcsolódási lehetőség adott, illetve a hajdúszoboszlói apartmanjai közül az Armada Apartmanház nagyobb baráti társaság befogadására is alkalmas, mellette pedig számos extrával várja a kirándulókat. 

címkék: