Menü

Házikedvenccel utazni: igen vagy nem?

2017. szeptember 30
megtekintések3785
Házikedvenccel utazni: igen vagy nem?

A kisállatot tartók tudhatják, hogy hatalmas dilemmát okoz a nyaralás szempontjából, hogy magunkkal vigyük-e kedvenceinket. Számos kérdés felmerül: hogy viseli majd az utazást, szállásunk kisállat barát lesz-e, ha lebetegszik, van-e a környéken állatorvos?  Rengeteg érv szól mellette és ellene is, hogy magunkkal vigyük kedvenceinket a nyaralásra. 

Nehéz a kérdés, íme, összegyűjtve néhány érv ellene és mellette.


Ellene:

  • Nem biztos, hogy szálláshelyünk állatbarát: erről érdemes tájékozódni, mielőtt lefoglalnánk a szállást, vagy az apartmant.

  • Sok előkészülettel jár: maga az utazás is kényelmetlen lehet, nemcsak a kisállattal, hanem a kisállatunknak is. Attól függően érdemes fontolóra vennünk a kérdést, hogy mivel indulunk útnak ( autó, busz ).

  • Kárt tehet kisállatunk a szállás berendezésében, vagy az apartmanban: ekkor természetesen neked kell kifizetned a kedvenced által okozott károkat.

  • Meg kell oldani a nyaralás alatti állatbarát programokat: nem biztos ugyanis, hogy kisállatodat mindenhová beengedik ahová te magad is be szeretnél jutni.

  • Nem hagyhatod egyedül: házi kedvenced ismeretlen helyen van, így nem érdemes-szabad egyedül hagynod, ráadásul emellett az ő napirendjéhez is igazodnod kell.

 

Mellette:

  • Mindig ott van veled, így nem kell rábíznod a szomszédra, vagy elvinned egy kisállat panzióba, amely igencsak megterhelő lehet a pénztárcádra nézve.

  • Hatalmas élmény, ha kedvencünk is elkísér minket, igazi lesz teljessé egy igazi családi nyaralás. Ez pedig a legfontosabb mellette szóló érv a lelkiismeretes gazdiknak.

  • Bizonyos apartmanok szeretettel várják a kisállattal érkezőket, így nem kell aggódnunk az etetés és az itatás körülményei miatt sem. 

 

Nyaraljon házi kedvencével Armada Family apartmanjainkban!

 

Hajdúszoboszlói apartmanjaink közül az Armada Family apartman is szeretettel várja a kisállattal érkezőket. 

A kisállatok elhelyezése: 1500 Ft/éjszaka. 

A házi kedvenc ellátásához biztosítjuk az etető- és itatótálakat is.

kisállatok elhelyezése hajdúszoboszló apartman

 

Utolsóként megfontolandó tanácsaink:

Ne feledjük, mielőtt négylábú kedvencünkkel indulnánk nyaralni, mindenképpen tájékozódjuk, hogy a szállásunk állatbarát legyen, a közelben található-e állatorvos, és a megfelelő orvosi kezelések betartása ( mikrochip, megfelelő oltások ) mellett induljunk csak el! Emellett a meleg időjárás esetén vigyázzunk a megfelelő étel is víz biztosítására is, és semmiféleképpen ne hagyjunk kis kedvencünket bezárva az az autó utasterében!