Menü

Allergia a nyaralás alatt: mi a teendő?

2018. március 12
megtekintések3643
Allergia a nyaralás alatt: mi a teendő?

Nyilván senki sem szeretne beteg lenni a nyaralás alatt, de van, hogy sajnos ez előfordul. De mégis mit tehetünk ilyenkor?

 

Ha allergiás vagy: 

  1. meglévő gyógyszereidet magaddal viszed, hiánytalanul. Ha kevésnek érzed, a nyaralás megkezdése előtt látogasd meg orvosod, hogy további recepteket adjon számodra!

  2. Ha a szálláshelyen igénybe veszed az étkezést, jelezd számukra, hogy milyen ételallergiád van –így te magad is átláthatod, hogy szükséged van-e saját élelmiszerre, vagy ők biztosítják számodra a megfelelő menüket.

hajdúszoboszló étkezés
Ha ételallergiában szenvedsz kiemelten figyelj oda, hogy nyaraláskor mit eszel!


  1. Kérj információt a fellelhető gyógyszertárakról, körzeti ügyeletekről, illetve, hogy a szálláshelyen van-e orvosi ügyelet.  Ha szükségesnek érzed, tájékoztasd a szálláshelyet az allergiádról. Sok belföldi szálláshely
     
  2. Ha pollenallergiától szenvedsz, kerüld azokat az időszakokat, amikor virágzásnak indul a természet – ha pedig már lefoglaltad a szállásod, próbálj beszerezni maszkot, amivel védheted magad.

  3. Ha megoldható, a reggeli vagy délelőtti órákban ejtsük meg az utazást –ilyenkor a legkisebb a légszennyezettség mértéke, tisztább a levegő.

  4. Ha a szálláshelyen vagy a közelében van só barlang, só kabin, vegyük igénybe akár napi szinten is! Immunrendszer erősítő hatása sokat segíthet, hogy jól érezzük magunkat a nyaralás alatt is!
     
  5. Bizonyos allergiagyógyszerek mellékhatásaként felléphet álmosság érzet, elalvás. Tájékozódj róla!

 

hajdúszoboszló allergia nyaralás alatt
Vigyázz, mert az allergia a semmiből is lecsaphat rád a nyaralás alatt! Figyelj oda az árulkodó jelekre!

 

Ha alapvetően nem szenvedsz allergiától

  1. Az allergia nem válogat – a lehető legváratlanabb pillanatokban bukkanhat elő akkor is, ha te magad nem is vagy tisztában ezzel – az utazás előtt érdemes allergiatesztet végeztetni magadon, így biztosan elkerülheted a kellemetlen helyzeteket!

  2. Ne fogyassz olyan ételeket, amelyeket korábban nem – ilyenek például a kagylók, tengeri gyümölcsök, különböző mogyorófélék, allergiás reakciót válthatnak ki belőled.

  3. Csak a bevált kozmetikumokat használd! Ne próbálj ki új termékeket a nyaralásod alatt!

 

Ha belföldi nyaraláson vagy, esetleg Hajdúszoboszlóra sodort téged a nyári szél, akkor ajánljuk figyelmedbe hajdúszoboszlói apartmanok közül a kiemelkedő értékeléssel rendelkező Armada Apartmant, ahol mindenre fel vannak készülve – ilyen esetekre is! Továbbá a közelben van  gyógyszertár,  orvosi ügyelet.