Menü

Ezeket a dolgokat ne felejtsd el bepakolni bőröndbe nyaraláskor

2017. március 30
megtekintések3805
Ezeket a dolgokat ne felejtsd el bepakolni bőröndbe nyaraláskor

Az Armada Apartmanok felszereltségei között sok mindent megtalálsz, ami a gondtalan pihenéshez kell, így fölösleges magaddal hozni. Ilyen például a törölköző, konyharuha, ágynemű, mosogatószer, szivacs, kádkilépő, kéztörlő, folyékony szappan, toalett papír. Ezeket az eszközöket szálláshelyünk díjmentesen biztosítja.

Azonban van néhány dolog, ami az otthonod és a hajdúszoboszlói szálláshelyünk közötti úton bizony jól jöhet.

 

Íme, a többi gyakran elfeledett, ám sokszor hiányolt darabok bőröndünkből:


A pénztárcád, személyes irataid megérdemlik a csomagolási listád kitüntetett helyeit. Viszont a nagy sietségben, hatalmas izgalmak közepedte próbáljuk észben tartani a legfontosabbakat, hajlamosak vagyunk alulértékelni egy-egy olyan dolog erejét, melyek sok fejfájástól szabadíthatnak meg. Ezek az egyszerű tárgyak, az újrahasznosítható víztároló palacktól kezdve a gyorstapaszig, rengeteg időt és pénzt spórolhatnak meg, sokat javítva ezáltal utazásaink minőségén.


Szennyes zsák

Az utazótáskában szűkös a hely… Egyetlen koszos zokni, esetleg nedves fürdőruha bizony könnyen kellemetlen szagúvá „varázsolhatja” többi ruhanemünket is. Ne hagyd tiszta ruháidat piszkosakkal keveredni – csomagolj be egy kisebb szennyes zsákot, melybe beleteheted vizes, mocskos, nem túl jó illatú ruhadarabjaidat. A célnak megfelel egy szimpla élelmiszeres szatyor is, azonban ha „trendi” akarsz lenni, már léteznek újrahasznosítható variánsok. 

 

hajdúszoboszló szállásaink jól felszereltek

Hajdúszoboszlói szállásaink jól felszereltek, így neked kevesebb dolgot kell a bőröndödbe pakolnod.


„Mini patika”
Mindig nagy dilemmát okoz, hogy egy (akár kisebb – akár nagyobb) utazás esetén milyen gyógyszereket csomagoljunk, mit vigyünk magunkkal? Az útipatikában minden olyan szert érdemes elvinnünk, amely nemvárt – de egyszerűbb élethelyzetekben alkalmazhatóak, a megfázástól kezdődően az enyhébb égések kezeléséig. Láz- és fájdalomcsillapítót, hányinger elleni tablettát (rosszullét esetére), hasfogót (esetleges gyomorrontás miatt), sebtapaszt és sebtisztító szereket, hintőport, csípések és égések kezelésére szolgáló gélt, a bőrnek megfelelő faktorszámú naptejet, napozás utáni krémet, szúnyog- és rovarriasztó krémet. Ha esetleg valamilyen gyógyszer otthon maradt volna, vagy sürgősen lenne rá szükség Hajdúszoboszlói pihenésetek alatt, a városban számos gyógyszertár megtalálható. Vészhelyzet esetén, ha lázmérőre lenne szükségetek, nem kell elmennetek a gyógyszertárba, hiszen az Armada Apartman személyzetétől nyugodtan kölcsön kérhetitek. 


Hordozható vésztöltő (tartalék akkumulátor, power bank)
Vészhelyzet esetére, ha már nem tudjuk hol tölteni a telefonunkat vagy egyéb, szükséges elektromos eszközünket, jól jöhet egy hordozható áramforrás. Ha használtuk, ne felejtsük el újra feltölteni. Léteznek belőlük különböző erősségűek, van olyan, amit többször is használhatunk egy feltöltéssel. Ráadásul, már 1-2 ezer forinttól is megvásárolhatjuk az eszközöket.

 

hajdúszoboszló szállás nyaraló mindenkinek

A nyaraló csomag összeállítása mindenkinek sok fejtörést okoz

 

Irataink fénymásolása és beszkennelése 
Nem kifejezetten eszköz, ám rendkívül hasznos utazáskor. Érdemes az iratainkról fénymásolatot készíteni, főleg az útlevelünkről, amit sok helyen, szálláshelyeken elkérnek tőlünk. Jobb odaadni a másolatot, biztos nem felejtjük ott és nem is adjuk ki a kezünkből az eredetit. Még jobb, ha beszkenneljük őket és valamilyen csak általunk hozzáférhető vagy jelszóval levédett online tárhelyre feltöltjük, így bárhonnan hozzáférhetünk, ha netán elveszítenénk vagy ellopnák tőlünk. Igaz, hogy ez nem helyettesíti az eredeti okmányt, ám könnyen azonosíthatjuk magunkat a hatóságoknak.


Újrahasználható bevásárló táska
Többször megtörtént már veled, hogy egy halom műanyag szemetet és papírzacskót hagytál magad után a szálláshely szobában miután kijelentkeztél? Akkor érdemes kipróbálni egy újrahasználható bevásárló táska használatára, melyet össze lehet hajtogatni, a táskádba tenni, majd amikor szükséges, előkapni.


Folteltávolító

Leöntötted magad kávéal? A fagyi csurrant le a blúzodra? Ne aggódj, van hirtelen megoldás! A folteltávolító kendők és tollak kis helyet foglalnak, és gyors megoldással szolgálnak a hirtelen történő foltbalesetek alkalmával.

 

hajdúszoboszló szállás

Hajdúszoboszlói nyaralásod alkalmával se felejtsd otthon a személyes irataidat!