Menü

5 TÉLI RECEPT – BIZTOS SIKER A TÉLI HIDEGBEN!

2017. december 28
megtekintések3686
5 TÉLI RECEPT – BIZTOS SIKER A TÉLI HIDEGBEN!

A téli időszakban inkább a könnyen elkészíthető, forró levesek azok, amiket szívesen fogyasztunk egy hideg, téli nap után.  Öt olyan receptet gyűjtöttünk össze, amelyeket egy téli nyaralás során, hajdúszoboszlói szállásainkon is könnyen elkészíthetőek az ott található eszközök segítségével.

1.  Sütőtökrémleves pikánsan

80 dkg sütőtök
1 fej vöröshagyma
kis darab gyömbér
olaj
só,bors
csípős paprikakrém
2dl tejszín

sütőtök krémleves pikánsan hajdúszoboszló szállás

 
A hagymát lepirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott sütőtököt és gyömbért. Hozzáadjuk a sót és a borsot, ízlés szerinti mennyiségben a csípős paprikakrémet, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.  Puhára főzzük, leöntjük a megmaradt levet, rátesszük a tejszínt és összeturmixoljuk botmixer vagy turmix segítségével.

 

2.  Pulykahúsos gombaleves

2 db pulykaszárny
3 dl húslevesalap lé
1 fej hagyma
2 tk zöldfűszerkeverék
1 l víz
25 dkg gomba
3 dl tej

Pulykahúsos gombaleves hajdúszoboszlói szállásainkon

 

A pulykahúst megtisztítjuk, levágjuk a csontról majd húslevesalap lével, fűszerekkel, hagymával levest főzünk belőle.  Amikor már puhul a hús, akkor hozzátesszük a gombát, további 20 percig főzzük, tejjel összekeverjük.

 

3.  Tejszínes brokkolikrémleves

50 dkg brokkoli
20 g vaj
1 fej vöröshagyma
5 dl zöldségleves alaplé
3 dl tejszín

Tejszínes brokkolikrémleves hajdúszoboszló szállás

 

A brokkolit feldaraboljuk rózsákra, feltesszük főzni az alaplével.  A vajat felforrósítjuk lábasban, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk. Ezek után hozzáöntjük a brokkolit alaplével, összefőzzük majd a tejszínt is hozzáadjuk.  Legvégén botmixerrel pürésítjük.

4.  Téli húsos leves

20 dkg csirkemell
só, bors
olaj
1 fej hagyma
10 dkg burgonya
10 dkg zeller
10 dkg sárgarépa
10 dkg cékla
1 csokor petrezselyem
1-2 db babérlevél

Téli húsos leves hajdúszoboszló szállás

 

A megtisztított húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd olajon megpirítjuk. Ezek után félretesszük, és a megmaradt olajon összepirítjuk a zöldségeket, fűszereket. Felengedjük 7 dl vízzel és puhára főzzük a hússal együtt.

5.  Paszternákkrémleves

 40 dkg paszternák
1 l zöldségleves alaplé
só,bors
1 dl tejszín

Paszternákkrémleves hajdúszoboszló szállás


A zöldségleves alap lébe főzzük meg a felkockázott paszternákot, ameddig meg nem puhul. Ízesítjük, és ha megfőtt a tejszínt is belekeverjük. Botmixerrel pürésítjük.

Ezek a receptek könnyen elkészíthetőek az Armada Apartmanok konyhájában is -akár pároddal együtt, akár családostól- érkeztek Hajdúszoboszlóra a pihenéseteket eltölteni. Hajdúszoboszlói szállásaink közelében mindent megtaláltok, ami a fenti receptek elkészítéséhez szükséges, hiszen megannyi bolt vár titeket széles választékkal!

címkék: