A nyári melegben a legtöbb ember étvágya csökken, nem igazán kívánjuk a nehéz, robosztus ételeket, illetve nem is igazán egészségesek.
Hajdúszoboszlói apartmanunk konyhájának felszereltsége igazán alapos, lehetővé teszi a kényelmes és a kellemes kikapcsolódást. Egyszerűen és gyorsan megfőzhetjük a finom és könnyű ebédet. Ráadásul semmi sem kell otthonról magunkkal cipelni, hiszen hajdúszoboszlói szálláshelyeinken megtalálhatóak a hűtőszekrény, páraelszívó, villanytűzhely, mikrohullámú sütő, mosogató, kávéfőző, vízforraló, kenyérpirító, evőeszközök, tányérok, poharak, kancsók, főzéshez edények, lábasok és konyhai eszközök. Továbbá tálalóedények, keverő- és mérőeszközök, mosogató kiegészítő, konyharuha, szemeteszsák is.
Mutatunk pár ételt, amelyet imádnak a gyerekek, ráadásul könnyen és gyorsan el is tudjuk őket készíteni:
Bögrés túrós eper:
Hozzávalók:
• 1 banán
• 1 evőkanál citromlé
• 1 csésze eper
• 1/4 csésze méz
• 1/4 csésze pirított dió, apróra vágva
• 2 csésze túró
Elkészítése:
A feldarabolt banánt elkeverem a citromlével, majd egy pohárban összekeverem az elnegyedelt eperrel, mézzel és a pirított dióval. A végén az egészet beleforgatom a két bögrényi túróba.
Lecsós csirkemell:
Hozzávalók:
• 40 dkg csirkemellfilé
• 5 paprika
• 3 paradicsom
• só, bors, őrölt fűszerkömény
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 vöröshagyma
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom, a paprikákat kicsumázom, felkarikázom, a paradicsomot cikkekre vágom. A csirkemellet vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom. Kis olajon megpirítom a hagymát, majd a csirkemellszeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítom rajta. Ha mindkét oldaluk jól megpirult, akkor leveszem a hagymáról és félreteszem a húst. A fokhagymát és a paprikát hozzáadom a hagymához és kicsit lepirítom, ehhez rakom a paradicsomot, az egészet egy kis löttyintésnyi vízzel felöntöm. Sót, borsot és egy fél kiskanálnyi őrölt köményt teszek hozzá. Amikor már jól levet eresztett a paradicsom és a paprika, ráteszem a hússzeleteket a lecsóra, és egy negyedórát fedő alatt még párolom az egészet.