Menü

Mit is együnk nyáron?

2017. július 02
megtekintések3843
Mit is együnk nyáron?

A nyári melegben a legtöbb ember étvágya csökken, nem igazán kívánjuk a nehéz, robosztus ételeket, illetve nem is igazán egészségesek. 

Hajdúszoboszlói apartmanunk konyhájának felszereltsége igazán alapos, lehetővé teszi a kényelmes és a kellemes kikapcsolódást. Egyszerűen és gyorsan megfőzhetjük a finom és könnyű ebédet. Ráadásul semmi sem kell otthonról magunkkal cipelni, hiszen hajdúszoboszlói szálláshelyeinken megtalálhatóak a hűtőszekrény, páraelszívó, villanytűzhely, mikrohullámú sütő, mosogató, kávéfőző, vízforraló, kenyérpirító, evőeszközök, tányérok, poharak, kancsók, főzéshez edények, lábasok és konyhai eszközök. Továbbá tálalóedények, keverő- és mérőeszközök, mosogató kiegészítő, konyharuha, szemeteszsák is. 

Mutatunk pár ételt, amelyet imádnak a gyerekek, ráadásul könnyen és gyorsan el is tudjuk őket készíteni:

 

Bögrés túrós eper:

bögrés túrós eper hajdúszoboszló szállás

Hozzávalók:

1 banán

1 evőkanál citromlé

1 csésze eper

1/4 csésze méz

1/4 csésze pirított dió, apróra vágva

2 csésze túró

 

Elkészítése:

A feldarabolt banánt elkeverem  a citromlével, majd egy pohárban összekeverem az elnegyedelt eperrel, mézzel és a pirított dióval. A végén az egészet beleforgatom a két bögrényi túróba.

 




Lecsós csirkemell:

lecsós csirkemell hajdúszoboszló szállás

Hozzávalók:

40 dkg csirkemellfilé

5 paprika

3 paradicsom

só, bors, őrölt fűszerkömény

2 gerezd fokhagyma

1 vöröshagyma

Elkészítése:

A hagymát apróra vágom, a paprikákat kicsumázom, felkarikázom, a paradicsomot cikkekre vágom. A csirkemellet vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom. Kis olajon megpirítom a hagymát, majd a csirkemellszeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítom rajta. Ha mindkét oldaluk jól megpirult, akkor leveszem a hagymáról és félreteszem a húst. A fokhagymát és a paprikát hozzáadom a hagymához és kicsit lepirítom, ehhez rakom a paradicsomot, az egészet egy kis löttyintésnyi vízzel felöntöm. Sót, borsot és egy fél kiskanálnyi őrölt köményt teszek hozzá. Amikor már jól levet eresztett a paradicsom és a paprika, ráteszem a hússzeleteket a lecsóra, és egy negyedórát fedő alatt még párolom az egészet.

címkék: