Menü

Hogyan grillezünk „okosan”?

2017. április 03
megtekintések4246
Hogyan grillezünk „okosan”?

A grillezés eredetileg azt jelenti, hogy az ételt nyárson, rácson vagy rostélyon sütjük meg. Hamarosan itt a nyár, a nagy meleg. Aki sokat főz, tudja, hogy milyen rossz a kánikulában a tűzhely mellett állni. A legmelegebb évszakban ezért is tökéletes kültéri program a grillezés. Mi hajdúszoboszlói szálláshelyeinken erre lehetőséget is kínálunk!

Neked is eszedbe szokott jutni, hogy milyenek voltak a régi táborozós, szalonnasütős időszakok? Bizony, sokunkat elszokott önteni a nosztalgia, ezért ne légy rest és vegyél részt te is egy igazi szuper családi sütögetésen a nyaralásod alatt! Nem tudod, hogyan kezdj neki? Segítünk!

A grillezés folyamata


Ha a faszenes grillezés mellett döntünk, akkor ajánlott a faszenet – mely praktikus kiszerelésben minden benzinkútnál kapható – a sütés előtt 30-45 perccel előtt begyújtani. Alapszabály, hogy csak akkor kezdjünk el sütni, ha a szén már parázslik és nem lángol. Láng fölött az étel külseje csak megég és belül nyers marad. Ha úgy gondoljuk, hogy túl forró a parázs, egy piszkafával mozgassuk meg, és toljuk szét. 

 

hajdúszoboszló szállás grillel felszerelve

Hajdúszoboszlói szállásunk udvarán szabadon sütögethed a grillezett húsokat.

 

TIPP!

Miként a sütőben, úgy a grillen is süthetünk alufóliába csomagolt ételeket. Ezek előnye, hogy az így grillezett étel nemcsak zsírszegény lesz, de jobban megtartja aromáját, eredeti ízeit. A zárt csomagban a fűszerek is intenzívebb ízzel bírnak, így kevésbé fűszerezzünk, mintha nyílt lángon sütnénk.

 

Mit grillezünk?


Grillezni sok mindent lehet, kolbászt, virslit, csirkemellet, szárnyat, combot, halat, de zöldségeket is. A húsokat érdemes előre bepácolni és állni, hagyni, úgy sokkal finomabb lesz. Ha van, aki nem eszik húst a társaságból, nem kell elkeseredni, hiszen zöldségek is vannak a palettán (vagyis a grillsütőn), így vegetáriánus vendégeink is fognak tudni mit enni. Köretet is több opció közül választhatunk: legyez az kenyér, saláta, rizs, krumpli, tészta... 

 

hajdúszoboszló szállás főzési lehetőséggel

A Hajdúszoboszlói boltokban és piacokon bármikor találtok grillezni való biozöldségeket!

 

Ha a fontosabb dolgok megvannak, mint például a grillezni kívánt étel, a fűszerek, köretek, akkor jöhetnek azok a részletek, amelyek hangulatossá teszik a kerti grillezést.  Remek választás lehet a limonádé, ami egy igazi nyári ital. 

Az Armada Apartmanokban több grillezési hely került kialakításra, így, ha Hajdúszoboszlói tartózkodásotok alatt kedvet kapnátok a kerti grillezéshez, - amely garantáltan egyesíti a családot, vagy a nyaralását töltő társaságot - csak az alapanyagokat kell beszereznetek. A grillezéshez a helyet mi adjuk, ráadásul a sütés után hátramaradt szemét eltakarításáról is gondoskodunk, így a főzés-sütés végére nektek már csak az ízletes étel elfogyasztására kell koncentrálnotok.