Menü

Túrázás Hajdúszoboszlón

2017. november 28
megtekintések3857
Túrázás Hajdúszoboszlón

Túrázás Hajdúszoboszlón

 
A túrázás, városnézés a legideálisabb az őszi évszakban, hiszen nincs túl meleg, de még nem vacogunk a mínuszokban sem, ráadásul az őszi táj és a város fényei is gyönyörűek ebben az időszakban.
Azonban nem árt felkészülni pár dologra, hogy a túrázás valódi élmény legyen!

 

Ha még nem vagy gyakorlott túrázó, most megtudhatod, mire kell figyelned:


Válassz kényelmes cipőt és hátizsákot!

A hosszú túrázás egyik alapvető kelléke a cipő és a táska. Egy rosszul megválasztott cipőben hamar megfájdul a lábad, ami hamar tönkreteheti a napot. Válassz egy kényelmes bakancsot, amely vízálló, így ha elered az eső, akkor sem ázik át, és elkerülheted a megfázást. A kistáskát hagyd otthon, és válassz a hátadra jól felfekvő hátizsákot, hiszen kényelmes benne gyalogolni, a súly egyenletesen oszlik el benne, illetve minden belefér, amire szükséged lehet a túra alatt.

Hajdúszoboszló városa tele van vendéglátó egységekkel, ha elfáradnál a túrázás alatt. Hajdúszoboszlói apartmanunk a város központi részében található, ahonnan könnyen megközelíthetőek a látnivalók.

 

Ha nem gyalog vágsz neki a túrázásnak

 

Ha Hajdúszoboszlón pihensz, kiváló program lehet egy-egy délutáni kerékpározás. Szoboszló városa és egész környéke tele van szebbnél szebb látnivalókkal és természeti kincsekkel:

A Hajdúszoboszlótól alig 24 kilométerre található Hortobágyon különböző tanösvényeken kerékpározhatsz, és az eltévedéstől sem kell tartanod, hiszen a Hortobágyi Nemzeti Parkban megfigyelőtornyok és információs táblák segítségével tájékozódhatsz! A Hortobágyon részt vehetsz egy lovas kocsi túrán is, ahol a csikós bemutatókon csodálkozhatsz rá őseink mesterségére, a csikós tudományra, illetve a köztük és lovak közötti összhangra.

 

hajdúszoboszló szállás a hortobágy közelében

Igazi időutazást tehetünk Hajdúszoboszló múltjába ha a Hortobágyot járjuk



A bátrabb, rutinosabb túrázók elbiciklizhetnek Tiszafüredre is, amely Hajdúszoboszlótól 52 kilométerre található. Az Örvényi pákász tanösvény tizenkét állomáson, tizenkét témakörben mutatja be a Tisza menti pákászat hagyományait: hogyan szerezték a halászok az élelmüket, hol laktak, hogy élték a mindennapjaikat, hogyan közlekedtek az ingoványokon.

A kerékpározáson kívül gyalogtúrára is alkalmas az őszi időjárás! Hajdúszoboszló külterületén elsétálhatsz a Keleti-főcsatornához, ahol a halastavak a sokszínű madárvilágnak is otthont ad ez a vidék.