Menü

Mire figyeljünk, ha autóval indulunk nyaralni?

2017. augusztus 17
megtekintések3803
Mire figyeljünk, ha autóval indulunk nyaralni?

Bár számtalan közlekedési eszközzel el lehet jutni a kiszemelt nyaralásunkra, azért a legtöbben mégis az autót részesítik előnyben. Indulás előtt azonban nem árt utána nézni és tájékozódni a szabályokról, illetve autónkat is szerencsés megvizsgálni kicsit közelebbről. Hajdúszoboszlói szállásunkra szeretnénk, ha vendégeink kipihenten és kényelmesen érkeznének, hiszen a nálunk eltöltött idő alatt a felüdülés garantált.

A rutinos autóval nyaralók már tudják, hogy mik azok az alapnak számító vizsgálatok, amelyeket feltétlenül meg kell csinálnunk, mielőtt nekivágnánk egy hosszabb útnak.  Íme, néhány elhanyagolhatatlan vizsgálat, melyet mindenképpen érdemes megtennünk, mielőtt hosszabb útnak indulnánk autóval.

 

hajdúszoboszló szállás

Hajdúszoboszló tökéletes úticél lehet kis-és nagycsaládosok számára egyaránt.


Jármű ellenőrzés

  • Alaposan tankoljuk meg az autót
  • Fontos a megfelelő olajszint  ( legyen nálunk plusz egy flakon motorolaj )
  • Ellenőrizzük a kerekek állapotát ( ne feledkezzünk meg a pótkerékről sem )
  • Legyen kellő mennyiségű hűtőfolyadék és szélvédőmosó
  • Az utastér megfelelő hűtése/fűtése segít, hogy a sofőr állapota vezetés közben se lankadjon
  • Fékolaj utántöltése

Ha van lehetőségünk, vigyük el autónkat szervizbe, mielőtt elindulnánk a hosszabb kirándulásra, ám ha mi magunk szeretnénk elvégezni a vizsgálatokat, akkor fent említett dolgokra mindenképp ügyeljünk!

 

hajdúszoboszló szállás

Mielőtt hosszabb útra indulunk feltétlen ellenőriztessük szakemberrel az autónk állapotát!

 

Fontos, hogy még a legszakszerűbb átvizsgálás után is bekövetkezhetnek kisebb-nagyobb problémák: bármikor kaphatunk defektet vagy egyéb műszaki probléma is felléphet. Ezért is fontos, hogy mindig legyen nálunk elakadásjelző, láthatósági mellény, pótkerék, illetve feltöltött mobiltelefon.
Amennyiben nyáron indulunk hosszabb útra, mindig legyen nálunk kellő mennyiségű folyadék és némi élelem. Ha az utazást télen tervezi, mindenképpen vigyen magával forró teát termoszban, továbbá meleg plédet, hiszen az esetleges fennakadások elhárítása alatt ezek a felszerelések akár életet is menthetnek. 

 

A biztonságos parkolás szállásunkon biztosított


A biztonságos megérkezés után hajdúszoboszlói apartmanunk saját, belső parkolóval várja vendégeit, ahol értéktárgyaik védelmét kamerarendszer szolgálja ki. Így még nyugodtabb lehet a nálunk eltöltött pihenése.