Menü

Durrdefekt a biciklitúrán. Mi a teendő?

2018. február 24
megtekintések4005
Durrdefekt a biciklitúrán. Mi a teendő?

Szinte elkerülhetetlenek az ilyesfajta balesetek, hiszen elég egy durva kő, vagy egy kiálló faág és máris kész a baj. Egy tapasztalt kerékpáros számára azonban ez mégsem olyan nagy tragédia – tudja, mit hogyan tegyen, hogy minél hamarabb újra két kerékre pattanjon, és ne csorbuljon a biciklis túrázás élménye.


De mégis mit tehetünk, hogy megelőzzük a durrdefektet?

  • Télen érdemes átvizsgálnunk a kerékpárt, és azt ami cserére szorul, kicserélni, a fennálló esetleges hibákat kijavítani. Ha úgy látjuk, hogy nagyobb a gond, mint amivel egyedül elbírunk, akkor vigyük szervízbe a kerékpárunkat, ne kockáztassunk!

  • Ha a gumi oldalsó felén repedéseket látunk, az mindenképp cserére szorul – ne hallogassuk az új kerékpár  gumi kicserélését!

hajdúszoboszló túrázás kerékpár

 

  • Léteznek úgynevezett defektvédelemmel ellátott gumiabroncsok is kerékpárra – ezeknek a belsejében egy extra gumibetét is kerül. Ha hosszabb túrára készülünk, ajánlatos ezt a fajtát feltenni kerékpárunkra!

  • Vannak defekt gátló habok is! Ezek preventívek, teljesen innovatív megoldások, amelyek lényege abban áll, hogy a folyadék és a gumiból kiáramló levegő kölcsönhatásba lép egymással, így betömítik a keletkezett lyukat. 

  • Ha már megtörtént a baj, jó, ha van nálunk defektjavító készlet, amellyel ha nem is száz százalékosan orvosoljuk a problémát, de a szállásig vagy a legközelebbi szervízig eljuthatunk a sérült kerékpár gumival.

 

hajdúszoboszló túrázás bicikli szállással

 

Érdemes érdeklődni a bikilitúra előtt, hogy  a szállásunkon fellelhető-e biciklijavító készlet, vagy ha az nincs is, akkor kérjünk útbaigazítást hogy, hol van a legközelebbi szerviz vagy biciklibolt, ahol biztos segítséget kaphatunk a kerékpárunkkal kapcsolatos problémák orvoslásához. Preventív védelemként - ha már kerékpártúrára megyünk, akár többen, akkor gondoskodjunk róla, hogy mindenkinél legyen egy kerékpárszerelő alapfelszerelés így ha bármely a túrán részt vevő kerékpárjával gond adódna, nem kell aggódni amiatt, hogy nem jutunk el a szállásunkig a sérült biciklivel.

 

Tedd kerékpártúrával tökéletessé a hajdúszoboszlói nyaralást!

Hajdúszoboszlói szállások tekintetében kiemelkedik az Armada Apartman, amely biztosítja kerékpárod védelmét, hiszen parkolóink kamerával megfigyeltek, ahová illetéktelenek nem mehetnek be így maximális biztonságba tudhatod a kerékpárod, akkor is, ha az durrdefekt áldozata lett –te pedig épp a közeli szervizben vásárolod meg a javításához szükséges eszközöket.

 

Tekintse meg apartmanjainkat!